Au stabilit traseul pentru protestul fermierilor din 7 aprilie!

4

România e pe jar! Peste tot în țară se fac ultimele pregătiri pentru protestul fermierilor din 7 aprilie a.c.

Printre organizațiile de profil care vor participa la protestul fermierilor de vineri se află și Asociația Producătorilor Agricoli „ȚĂRANUL NĂDLĂCAN” și Cooperativa Agricolă „ FERMIERUL NĂDLĂCAN” din județul Arad, care au transmis deja către autoritățile locale traseele de acces și locul de desfășurare al manifestației organizate în orașul Nădlac.

„Vă facem cunoscut că în ziua de 7, luna Aprilie, anul 2023, între orele 10.00 și 15.00, în localitatea Nădlac, județul Arad, locul U.A.T. Nădlac (conform hărții atașate la prezenta), se va desfășura o adunare publică organizată de către noi. La adunare vor participa circa 100 de persoane însoțite de tractoare agricole, tractoare cu remorci, camioane și autoturisme. Traseele de access pre locul adunării, precum și cele de dispersare vor fi str. George Enescu, str. 1 Decembrie și DN7”, se arată într-o adresă înaintată de cele două organizații Primăriei Nădlac.

Potrivit organizatorilor, protestul fermierilor din Nădlac are loc în contextul efectelor „devastatoare asupra fermierilor, sectorului agricol, populației și economiei naționale a României, urmare a deciziilor autorităților europene privind liberalizarea comerțului cu produse agricole și agroalimentare din Ucraina”.protestul fermierilor

De asemnea, cele două organizații reclamă „problemele generate de Strategiile de la Fermă la Furculiță, Biodiversitate, Pactul ecologic european, Regulamentul de utilizare sustenabilă a pesticidelor, amânarea legislației privind tehnicile de ameliorare modernă, încadrarea agriculturii alături de marii poluatori industriali, noile prevederi din Politica Agricolă Comună, Planul Național Strategic 2023-2027 (lăsarea terenului pârloagă, cultivarea obligatorie de proteaginoase, eliminarea practicilor tradiționale de cultivare fără a ține cont de specificitățile agroclimatice din fiecare zonă a României), constrângeri și condiții mult mai blânde pentru produsele importate din țări terțe, decât cele produse în Europa, care generează dificultăți și condiționalități pentru fermierii din România”.