Șeful AFIR, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind lansarea liniilor de finanțare pentru fermieri

5

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se pregătește să lanseze, în cursul verii, primele linii de finanțare din noul Plan Național Strategic. Chiar dacă momentan nu există informații oficiale cu privire la ghidurile solicitanților, se pare că există deja câteva drafturi care circulă pe la oficiile județene ale AFIR.

Potrivit directorului general al AFIR, există în acest moment șase linii de finanțare asupra cărora se concentrează instituția pentru lansare. Este vorba despre intervențiile pentru irigații, cele două intervenții pentru infrastructura agricolă și rutieră din mediul rural, instalarea tinerilor fermieri și investițiile în sectorul zootehnic.

”Noi, când am făcut acest calendar orientativ, l-am făcut împreună cu Autoritatea de Management. Am ținut cont de toate termenele, să vină Comitetul de Monitorizare, să fie ghidurile în consultare 30 de zile etc. Vin idei foarte bune de la personalul nostru de la centru și din țară și încercăm să facem ghidurile cât mai atractive și pliabile pe timpurile acestea noi. Am încercat să comprimăm un pic procedurile, ca să putem să venim mai repede înaintea beneficiarilor noștri”, a precizat șeful AFIR, George Chiriță, într-un interviu pentru StartUp Cafe.

Potrivit acestuia, fermierii interesați pot să meargă la oficiile județene ale AFIR și să ceară informații în legătură cu forma actuală a ghidurilor, chiar dacă variantele finale nu sunt încă gata.

”Oricare dintre potențialii beneficiari poate să meargă la centrele noastre județene și să se informeze în legătură cu acele ghiduri pentru care am scris drafturile. Avem la acest moment șase drafturi: cele două pentru infrastructura de acces agricolă și din mediul rural, cele două pe irigații, avem instalarea tinerilor fermieri și investițiile în sectorul zootehnic”, a mai spus George Chiriță.