Austriecii vor preț plafonat la alimente. Țara se confruntă cu cea mai mare inflație din ultimii 70 de ani

4

Preț plafonat la alimente-către acestă măsură pare a se îndrepta și Austria

După unguri este rândul austriecilor să plafoneze prețurile alimentelor. Sau, cel puțin, aceasta este dorința majorității. Aproape 93% dintre austrieci se pronunţă în favoarea subvenţionării de către Guvern a alimentelor şi/ori pentru impunerea unor plafoane pentru preţurile de vânzare la consumatori. Aceasta ar fi o măsură menită să ducă la balansare scumpirile cauzate de inflaţia ridicată.

Acesta este rezultatul unui sondaj derulat de firma de consultanţă Oliver Wymann, care a chestionat o mie de cetăţeni austrieci, potrivit agenţiei APA, citată de Economica.net.

Inflaţia în Austria a ajuns la 10,5%

Inflaţia în Austria, care a ajuns la nivelul de 10,5% şi este cea mai ridicată din ultimii 70 de ani, îi face pe cetăţeni să se îndrepte spre magazine cu mari reduceri, care câştigă clienţii în detrimentul lanţurilor de supermarketuri tradiţionale.

Doar 13% dintre cei chestionaţi au spus că nu au fost afectaţi de puternică scumpire a alimentelor şi mai puţini, 7%, consideră că guvernanții nu trebuie să intervină pe piaţă, ci mai degrabă să rămână în afara procesului de stabilire a preţurilor.