Avertizare METEO – Iarna își arată din nou colții în acest weekend

2

Iarna nu a trecut încă, iar un nou episod de temperaturi scăzute, ninsori și viscol își va face simțită prezența în mai multe zone ale țării în cursul acestui weekend. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cerul va fi mai mult noros în următoarele zile, iar ploile vor fi prezente în vestul și sud-vestul țării, local în sud și pe alocuri în restul teritoriului.

La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor fi şi ninsori şi lapoviţă. În plus, până sâmbătă, 25 februarie, ora 16, este în vigoare o avertizare cod galben de cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 de metri, în 13 județe.

Potrivit meteorologilor,  în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.