Avertizare METEO: Vijelii, vânt puternic și grindină în mai multe zone ale țării

2

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare pentru mai multe zone ale țării în care se va manifesta instabilitatea atmosferică pe parcursul zilei de azi.

Potrivit meteorologilor, În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Astfel de fenomene se vor manifesta și în celelalte regiuni ale țării, dar pe arii restrânse. Avertizarea este valabilă până mâine dimineață, la ora 6.

Totodată, în zona de sud-est a țării, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre, or fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Începând de mâine, 17 august, meteorologii avertizează asupra apariției fenomenelor caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.