Bătălia dintre un tânăr fermier și autorități: ,,AFIR mi-a încetat contractul de finanțare, ANAF mi-a golit conturile”

6

Un tânăr fermier își exprimă indignarea în spațiul public cu privire la nedreptățile autorităților. Fermierul spune că duce o bătălie cu AFIR după ce s-a trezit cu ANAF-ul la poarta fermei.

Fermierul din județul Vaslui, Alin Liculeasca, a făcut o postare pe Facebook cu privire la bătălia dintre AFIR și el, după ce a primit o finanțare pentru un proiect de Achiziții Utilaje – Tânăr Fermier, iar AFIR a reziliat contractul nerespectând condițiile.

„Au trecut 15 luni de când am semnat contractul de finanțare cu AFIR pentru un proiect de Achiziții utilaje -Tânăr Fermier. Atenție, Contract de finanțare , NU Ghid al solicitantului. În aceste luni am implementat proiectul, am primit banii, am făcut credit, am făcut producții cum am putut , mi s-a reziliat contractul, am făcut contestații, am deschis 4 procese în instanță,și am făcut cunoștință și cu ANAF-UL, în calitate de executor în vederea recuperării debitelor. Cu alte cuvinte, AFIR mi-a încetat contractul puțin cam repede, nerespactand ceea ce scria în propriul act, și anume ca acest contract va înceta numai după recuperarea creanțelor”, menționează fermierul pe pagina personală de Facebook. 

Fermierul detaliază că se simte profund dezamăgit și va merge până în instanță pentru a demonstra neregulile contractuale. 

,,Contest în instanță, și constat în urma unei analize cu avocatul, că AFIR mă penalizează pentru niște presupuse nereguli stipulate doar în GHIDUL SOLICITANTULUI și nu mai iau în calcul că acele “nereguli” erau în proiect și atunci când mi-au alocat banii. Ghid pe care eu nu l-am semnat niciodată, nu este atașat la contract și mai mult decat atat, așa cum scrie chiar în ghid, nu are valoare”, a completat fermierul.

Fermierul spune că de 4 luni încă nu a fost luată nici o decizie de autorități, iar între timp conturile firmei au fost golite. 

„Am deschis 4 procese în ultimele 4 luni, am avut 3 termene și încă nici o decizie. Toate dosarele mele se plimba de la o instanță la alta, într-un sistem sufocat, fără ca nimeni să poată sa-mi judece cauza. Între timp, ANAF mi-a golit conturile firmei, și mi-a pus o măsură executorie de SECHESTRU, adică toate utilajele mele sunt indisponibilizate, urmând a fi valorificate în următoarele 2 săptămâni, fără sa conteze ca am contestat în instanță actul care stă la baza acestei executări silite” spune fermierul. 
fermier