Bătrân căzut într-o fântână adâncă de 10 metri!

1

Misiune dificilă pentru Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău, solicitată să intervină, în cursul zilei de luni, 9 aprilie, pentru salvarea unui bătrân căzut într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime din satul Zăpodia, comuna Traian.

„La locul indicat s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere, o descarcerare, încadrate cu opt pompieri militari și o ambulanță SAJ. În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, conștientă, căzută într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime, cu un diametru al tuburilor de aproximativ 50 cm. În scurt timp, a fost constituit dispozitiv de salvare, astfel, cu ajutorul accesoriilor de alpinism și a trepiedului din dotarea autospecialei de descarcerare, alpinistul din echipaj a coborât în fântână, acolo unde a procedat pentru evaluarea primară a victimei, dar și pentru montarea echipamentului de extracție”, se arată într-un comunicat al Detașamentului de Pompieri Bacău remis marți redacției AgroTV.

Datorită diametrului foarte mic al tuburilor fântânii, accesul către victimă s-a realizat cu dificultate, însă, din fericire, s-a reușit extragerea acesteia în siguranță, în aproximativ 30 de minute de la momentul sosirii forțelor.

Ulterior, victima a fost predată conștientă echipajului din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bacău, însă bătrânul a refuzat transportul la unitatea spitalicească.