Când revin pe piață îngrășămintele NPK de la Azomureș

5

După o lungă pauză în ceea ce privește producția de îngrășăminte complexe, Azomureș anunță că reia producția de îngrășăminte de tip NPK, la începutul lunii octombrie. Astfel, produsele urmează să ajungă pe piață la mijlocul lunii viitoare, susțin reprezentanții companiei.

”În prima fază vom porni doar instalația Amoniac 3, undeva la începutul lunii octombrie, și putem să asigurăm undeva la 50% din capacitate. Foarte important, de data aceasta vom produce și îngrășăminte complexe de tip NPK. În ultimii doi ani nu am mai produs NPK și e un produs foarte solicitat în această perioadă a anului. Din păcate, dacă nu putem să pornim și a doua instalație de amoniac, nu vom putea să producem și uree, care, de asemenea, este un produs foarte căutat”, a precizat Ovidiu Maior, purtător de cuvânt al Azomureș, pentru AGRO TV.

Potrivit reprezentantului Azomureș, dacă totul decurge conform planului, îngrășămintele de tip NPK produse la Târgu Mureș urmează să revină pe piață la mijlocul lunii octombrie. Pentru mai multe detalii, urmăriți interviul complet, realizat în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

video
play-sharp-fill