Când satul dă lecții de digitalizare orașului! Vezi care e prima localitate din România cu serviciu digitalizat de livrare a documentelor în căsuţă poştală

1

„Decât codaș la oraș, mai bine în satul tău, fruntaș!”, spune o veche zicală românească. Dar când ruralul începe să dea lecții de digitalizare urbanului, lucrurile sunt pe cât de uimitoare, pe atât de îmbucurătoare în privința administrației publice locale.

Comuna Şelimbăr este prima localitate din ţară care lansează serviciul digitalizat de livrare al documentelor în căsuţă poştală – Docubox, a anunţat joi, primăria acestei localităţi, pe pagina oficială de Facebook.

„Comuna Şelimbăr anunţă lansarea serviciului public Docubox, prin care documente necesare în relaţia cu administraţia locală pot fi primite sau transmise, la orice oră din zi sau din noapte, prin intermediul unei căsuţe poştale. Sistemul, unic în ţară, este implementat prin programul “CityManager” de digitalizare a administraţiei locale”, se arată în anunțul postat de primărie.

Cetăţenii pot accesa secţiunea Docubox de pe site-ul oficial al Primăriei, unde vor selecta formularul necesar, îl vor completa electronic şi îl vor transmite. Înregistrarea formularului se va prelucra, se va confirma, apoi cetăţeanul va fi notificat când poate depune/ridica documentele în original de la Docubox, utilizând un cod numeric sau un QRCode unic. Căsuţa poştală este instalată în curtea Primăriei Şelimbăr, anunţă administraţia locală.

“Digitalizarea Comunei Şelimbăr continuă şi putem spune cu mândrie că oferim servicii moderne, accesibile cetăţenilor noştri. Nu am făcut un slogan din digitalizare, putem vorbi fără modestie de realitate. Le mulţumesc tuturor locuitorilor comunei pentru că accesează şi folosesc în mod curent serviciile electronice pe care noi am propus-o în interacţiunea cu locuitorii”, a declarat primarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu.