Casa Verde Fotovoltaice 2023, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Listele cu instalatorii

5

Înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 s-au încheiat cu succes și nu mai e mult până când va începe instalarea efectivă a panourilor fotovoltaice în gospodării. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut deja selecția instalatorilor, iar lista va fi publicată în curând.

Potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, 654 de firme au fost declarate eligibile pentru a instala panouri fotovoltaice.

”Suntem în faza în care avem o situație clară a solicitanților. Sunt 86.625 de persoane fizice care au solicitat finanțare prin programul Casa Verde Fotovoltaice și 875 de unități de cult.

Acum suntem în faza de semnare a contractelor cu instalatorii, cu firmele care vor evalua și vor implementa aceste sisteme fotovoltaice. Au fost 750 de firme care au depus dosare și s-au înscris pentru acreditare în cadrul acestui program. Au fost declarate eligibile 654 de companii.

După ce finalizăm semnarea contractelor, mai au o perioadă de 5 zile pentru a depune acea garanție de participare în carul programului, astfel încât anticipăm că undeva la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii august vom publica lista cu companiile acreditate de AFM să instaleze aceste sisteme. Implicit, vom debloca aplicația și vor începe efectiv negocierile între persoanele fizice și aceste companii”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.

Șeful AFM susține că până la sfârșitul lunii septembrie deja vor fi instalate primele panouri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Acesta a explicat și procedura prin care vor trece beneficiarii pentru a-și alege instalatorul.

”Ca beneficiar, intrați în aplicație, vă selectați de acolo un instalator; în acel moment, el are acces la documentele pe care le-ați încărcat în perioada care a trecut. Verifică acele documente, au la dispoziție maxim 30 de zile în care trebuie să vă dea un răspuns. În momentul în care v-ați înțeles cu instalatorul respectiv, el vă bifează în aplicație și din acel moment, puteți să treceți la instalarea panourilor”, a explicat Laurențiu Neculaescu.