Casa Verde Fotovoltaice 2023 – Ce se întâmplă cu lista de instalatori validați

10

Beneficiarii înscriși în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 așteaptă în continuare publicarea listei cu instalatorii validați, pentru a-și putea implementa proiectele. Deși Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunțase un termen inițial în jurul datei de 15 iulie pentru publicarea acestei liste, se pare că lucrurile s-au mai amânat.

Conform informațiilor pe surse, lista finală ar urma să fie publicată undeva în jurul datei de 1 august, pentru că încă mai sunt instalatori care mai au de semnat contractele și de depus garanțiile. În plus, instalatorii care nu au fost validați pentru a participa în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 au depus contestații, iar soluționarea acestora încă se așteaptă.

După ce lista cu instalatorii va fi publicată, beneficiarii vor putea să-și aleagă instalatorul potrivit direct din aplicația informatică a AFM. Dosarul va fi verificat, validat, urmând să înceapă instalarea propriu-zisă.

Întârzierea publicării listei de instalatori mai poate avea încă o cauză, și anume scurgerea de informații petrecută acum aproximativ două săptămâni, raportată de Hotnews. Se pare că unele firme au contactat deja beneficiari ai programului, deși lista nu era publicată, iar datele personale ale beneficiarilor nu erau, teoretic, publice.