Casa Verde Fotovoltaice 2023 – Primele 9.500 de dosare aprobate!

5

Calvarul legat de Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023” a luat sfârșit. Marți, 30 ianuarie 2024, primii 9.566 de beneficiari-persoane fizice au primit aprobarea pentru a începe instalarea panourilor fotovoltaice, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat remis redacției AgroTV.

„Cu mare bucurie vă informez că astăzi am aprobat în cadrul şedinţei Comitetului de Avizare primii 9.566 de beneficiari – persoane fizice ai Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Aceştia au primit aprobarea de a începe instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program, contribuind astfel la reducerea costurilor facturii de energie electrică. Mi-aş fi dorit să putem aproba astăzi toţi beneficiarii declaraţi eligibili de către instalatori, însă, după cum ştiţi, până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2024 de către Guvernul României, instituţia operează doar cu 1/12 din bugetul anului precedent şi acesta este numărul maxim de beneficiari pe care i-am putut aproba în acest moment, urmând ca, după aprobarea acestuia, să publicăm şi restul solicitanţilor acceptaţi în program”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Reprezentanții AFM precizează că durata de implementare a proiectului acceptat este de 12 luni de la data publicării listei.

Lista cu dosarele admise în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023″ este publicată pe site-ul AFM, la secţiunea dedicată.