Casa Verde Fotovoltaice 2024 – Informații de ULTIMĂ ORĂ despre noul program

8

Noua sesiune pentru depunerea cererilor de finanțare pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată în a doua parte a anului, afirmă președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu. Potrivit acestuia, ediția 2024 a programului va demara, cel mai probabil, în perioada august-septembrie, în condiții similare celor din 2023.

”Anul acesta va fi o nouă sesiune; pentru că am văzut interesul enorm al românilor, care au epuizat fondurile în câteva minute, am suplimentat bugetul, am alocat un buget record de 2 miliarde de lei pentru acest program. Nu vom modifica condițiile de finanțare față de cele de anul trecut. Estimăm undeva la 100.000 de gospodării din România care vor beneficia de instalare de panouri fotovoltaice.

Programul va fi reluat imediat după ce vom finaliza sesiunea de anul trecut, estimăm noi undeva în lunile iulie, august, septembrie, în funcție de cât de repede se mișcă și instalatorii din sesiunea de anul trecut. Eu cred că cel mai târziu în septembrie vom lansa o nouă sesiune pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, aferentă anului 2024”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DCNews.

Potrivit șefului AFM, singura modificare majoră față de anul trecut va fi perioada de înscrieri pentru fiecare regiune, care se va reduce la o zi, având în vedere că în sesiunea precedentă s-au epuizat fondurile în câteva minute.

”În aceleași condiții ca și anul trecut. AFM va aloca 20.000 de lei finanțare fixă pentru un minim de 3 kW. Persoana fizică va trebui să vină cu o contribuție proprie de 2.000 de lei. Dacă dorește instalarea unei puteri mai mari de 3 kW, o poate face din resurse proprii fără niciun fel de problemă, noi decontăm doar 20.000 de lei. Singura modificare majoră va fi aceea că noile sesiuni de înscriere nu se vor mai derula pe perioada a 3 zile pentru fiecare regiune, ci va fi o singură zi pe regiune”, a mai subliniat Laurențiu Neculaescu.