Căsuțe de poveste făcute cu migală!

1

Marian Dănăilă se remarcă ca unul dintre puținii meșteri din țară specializați în confecționarea căsuțelor. Își desfășoară activitatea la București, iar clienții îl găsesc frecvent pe la diverse târguri.

Meșterul spune că pasiunea își spune în primul rând cuvântul, iar timpul petrecut asamblând o căsuță, chiar și o lună întreagă, trece neobservat.

„În confecționarea căsuțelor, folosesc obiecte la îndemână precum carton de ambalaj, chibrituri sau pietre. Mă inspir din niște imagini, doar că într-o imagine văd doar fața, restul mai compun de la mine așa cum cred eu că va arată cel mai bine”, dezvăluie Marian Dănăilă.

Chiar dacă prețul pentru una dintre aceste căsuțe poate părea piperat pentru unii, meșterul nu duce lipsă de popularitate. La fiecare târg, admiratorii se opresc pentru a aprecia și a achiziționa lucrările sale.

„O căsuță pleacă de la 200 de lei, dar, deși nu este accesibilă oricui, reușesc să fac vânzări. Clienții fideli sunt românii, cei care înțeleg cu adevărat povestea din spatele fiecărei lucrări. Refuz comenzile personalizate, clientul cumpără doar ceea ce vede expus. Prefer să creez modele complexe, deoarece simt că aceasta este adevărata artă”, subliniază mândru meșterul.