Ce despăgubiri a primit un fermier pentru o vacă electrocutată de un cablu rupt

2

Un gospodar din satul Coșdeni, de lângă Beiuș, județul Bihor, s-a trezit cu vaca electrocutată de un cablu rupt de o furtună și s-a adresat instanței pentru a cere despăgubiri de la societatea de distribuție a energiei electrice.

Animalul care se afla pe imaș, a înaintat pe una din străzile din localitate atunci când furtuna s-a stârnit. Bovina a călcat pe un cablu de curent care a căzut după ce un copac a fost rupt și pus la pământ din cauza furtunei, iar animalul a fost electrocutat, conform publicației bihon.ro

Chiar dacă localnicii au încercat să apeleze firma de distribuție a energiei pentru a-i anunța despre cablul electric rămas pe șosea, aceștia au intervenit abia după 20 de ore. 

Bărbatul păgubit a depus o plângere către firma Elecrica și a cerut 5.000 de lei drept despăgubiri pentru vaca electrocutată (atât cât valora bovina la momentul dat). După 4 ani de judecată, Judecătoria din Beiuș, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea i-au dat dreptate localnicului. 

Judecătorii au decis că lăsarea cablului sub tensiune timp de aproximativ 20 de ore, în mijlocul străzii, într-o zona intens circulată, reprezintă o neglijență gravă, care a dus la moartea animalului.