Meteo – Căldură mare, monșer! Vineri, caniculă în toată tara!

1

Meteorologii nu au vești prea bune pentru români.

Potrivit unei avertizări Cod galben de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vineri, 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara. În toate zonele de câmpie și de podiș, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33°C și 37°C, iar cele minime se vor încadra între 17°C și 20°C.

Sursa: ANM

Tot vineri este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de caniculă, valabilă în 12 județe și municipiul București (vezi harta). Potrivit ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39°C, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei, unde vor fi temperaturi maxime de 39-41°C. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19°C și 25°C. 

 

ANM mai notează că pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 august, disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.