Ce salariu lunar primește Ministrul Agriculturii și directorii din MADR

20

S-a discutat mult pe marginea angajaților din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a instituțiilor aflate în subordine. Chiar ministrul Adrian Oros vorbea, la începerea mandatului său, despre posibile restructurări, pentru a mai reduce din numărul de funcționari, însă doi ani mai târziu, la încheierea mandatului său, nu doar că numărul de posturi nu s-a redus, ci chiar a crescut.

Mai mult decât atât, salariile încasate de unii dintre angajații din Ministerul Agriculturii ar putea chiar să stârnească invidia fermierilor, care stau la mila condițiilor meteo ca să-și asigure un venit favorabil.

Potrivit listei cu venituri salariale din cadrul MADR, actualizată la sfârșitul lunii septembrie 2021, Ministrul Agriculturii încasează lunar un salariu de bază de peste 21.000 de lei brut, adică rămâne în mână cu peste 12.000 de lei.

Lucrurile stau bine și în cazul secretarilor de stat, care rămân în mână la finalul lunii cu aproape 9.800 de lei, și a subsecretarilor de stat care primesc 8.500 lei net. Salarii bune încasează și ceilalți angajați aflați pe posturi de conducere din MADR. Lista completă a salariilor poate fi găsită pe site-ul MADR.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a comentat pe marginea acestui subiect împreună cu invitații. Fermierul Ionuț Olteanu a subliniat că aceste salarii nu trebuie contestate, însă ele trebuie să vină la pachet cu niște responsabilități, iar cei care nu le îndeplinesc trebuie trași la răspundere. Aceeași mențiune a făcut-o și fostul secretar de stat MADR, Emil Dumitru.

”Criteriile de performanță, din punctul meu de vedere, trebuie instituite. Ai reușit să atragi 1 miliard de euro anul acesta? Rămân, cu bonusări suplimentare, cei 15.000 lei. Ai reușit să atragi doar 750 de milioane? Înseamnă că vei lua 10.000 de lei. (…) Haideți să vă spun și care sunt temerile funcționarilor. Unii, dacă au în fața lor un om politic care nu știe ce să le ceară, primul comportament pe care îl au e să le explice cum nu se poate. Dacă știi ce să le ceri, n-au încotro, că nu mai vin cu nu se poate”, a precizat Emil Dumitru.