Comisia Europeană extinde pachetul de măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

6
Comisia Europeană extinde pachetul de măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

Comisia Europeană a adoptat extinderea măsurilor excepționale de sprijinire a sectorului vitivinicol cu ​​un an, făcând măsurile aplicabile până la 15 octombrie 2021 și retroactive începând cu 16 octombrie 2020.

Durabil afectat de consecințele crizei Covid-19, sectorul vinului a suferit din cauza închiderii a restaurantelor și barurilor din întreaga UE, restricțiile și anulările sărbătorilor, precum și schimbările rapide ale cererii.

Tarifele SUA pentru vinul UE au contribuit, de asemenea, la dificultățile cu care se confruntă piața, limitând exporturile către SUA, în contextul litigiului Boeing / Airbus OMC.

Adoptate în 2020, măsurile vizează maximizarea utilizării bugetului disponibil în cadrul programelor naționale de sprijin pentru vin.

Adoptarea prelungește următoarele măsuri excepționale:

Ajutor pentru distilarea și depozitarea de criză și plăți avansate: aceste măsuri permit scoaterea vinului de pe piața UE, limitând impactul negativ asupra prețurilor și îmbunătățind fluxul de numerar al operatorilor. Statele membre pot oferi plăți avansate cu până la 100% din costuri, permițându-le să utilizeze pe deplin fondurile programului național de sprijin și să elibereze mai rapid presiunea pieței.

Contribuția mai mare a Uniunii Europene: contribuția Uniunii Europene pentru toate măsurile programelor naționale de sprijin în sectorul vitivinicol poate ajunge la 70%, o creștere de 20%. Aceasta va continua să ofere ajutor financiar beneficiarilor.

Flexibilitate sporită în cadrul programelor de sprijinire a pieței: aceasta include, de exemplu, o flexibilitate sporită a instrumentelor de control al potențialului de producție, așa-numitul instrument de recoltare ecologică și posibilitatea statelor membre de a-și adapta programele de sprijinire a vinului și a beneficiarilor de a-și ajusta operațiunile la nevoie. comisia comisia