ANSVSA , ANPC și ANAF controlează cum se vinde laptele prin magazine

4

O amplă acțiune de mixtă a ANSVSA, ANPC și ANAF are loc la nivel național în legătură cu modul de comercializare a laptelui și a produselor lactate.

Astfe, începând de luni, 13 februarie 2023, medicii veterinari oficiali din cadrul DSVSA județene și a municipiului București, în colaborare cu inspectori ai ANPC și ANAF, vor merge în echipe mixte în hypermarketuri, supermarketuri și magazine alimentare, pentru a-i informa și consilia pe operatorii economici cu privire la responsabilitățile ce le revin, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 307/2022, se arată într-un comunicat al ANSVSA remis redacției AgroTV.

În cadrul acțiunii, agențiilor economici li se va aduce la cunoștință faptul că produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate, precum și produsele alimentare/specialitățile din grăsimi hidrogenate/vegetale trebuie să fie comercializate într-un spaţiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse.

De asemenea, se va verifica modul de etichetare și prezentare a produselor alimentare în locul în care sunt expuse, precum și alte informații oferite în legătură cu acestea, prin orice mijloc de informare în masă, care nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.

La finalizarea acțiunilor de informare la fața locului, medicii veterinari oficiali, în colaborare cu inspectorii ANPC și ANAF, vor întocmi note de constatare, în care se vor menționa măsurile și termenele stabilite pentru conformare, se mai arată în comunicatul ANSVSA.