Corteva Agriscience își îmbogățește portofoliul cu noi produse biologice, revoluționare, pentru fermieri

4
Comunicarea și spiritul de echipa au devenit o obligativitate pentru a putea face față provocărilor, date în mare parte de către contextul schimbărilor climatice, dar și cel geopolitic. În acest sens, Corteva Agriscience a organizat un eveniment de marcă, într-o locație somptuoasă din capitală, unde  peste 500 de fermierii și distribuitorii din România și Republica Moldova s-au întâlnit cu specialiștii companiei pentru a afla ultimele noutăți în materie de produse și noi practici sustenabile. Cu această ocazie, experții firmei au prezentat și noile inovații care au îmbogățit portofoliul de produse biologice. Corteva Agriscience prezintă un portofoliu complex de produse inovatoare, la numai un an de la achiziționarea companiilor biologice, Stoller și Symborg. 

Utrisha N este vedeta portofoliului de produse biologice și a avut rezultate pe măsură. Produsul funcționează pe baza unei tehnologii revoluționare, și anume bacterii fixatoare de azot care captează azotul din atmosferă, astfel suplinind această nevoie a plantelor într-un mod eficient. Conform lui Marcin Dzikowski, (Lider pentru Produsele Biologice la nivel global, Managementul Nutrienților și al

Biostimulenților la Corteva Agriscience) , la recoltele de grâu, cu o fertilizare de sub 150 UN (unități de azot), Utrisha N a dus la o creștere a producției cu un beneficiul mediu al randamentului de +0,4 tone/hectar. La culturile de porumb, cu o fertilizare de sub 180 UN, aplicarea produsului a dus la o creștere a randamentului în 80% din cazuri, cu un beneficiu mediu de +0,6 tone/hectar. De asemenea, la culturile de rapiță pe timpul iernii, Utrisha N a obținut rezultate de succes la 54% din testele desfășurate toamna și la 63% din testele desfășurate primăvara, cu creșteri medii ale randamentului de +0,19 și, respectiv, +0,27 tone/hectar.

Corteva Agriscience introduce și alte produse revoluționare anul acesta, soluții biologice care suplinesc nevoile plantelor într-un mod inteligent, create în conformitate cu nevoile pe care le au culturile fermierilor ( îmbunătățirea utilizării nutrienților, creșterea rezistenței, plantelor la factori de stres abiotic, secetă sau temperaturi extreme, precum și la ameliorarea proceselor de dezvoltare a plantelor). În acest sens, noutățile sunt fertilizantul foliar lichid Harbest, îngrășământul cu oligoelemente în formă lichidă Keylate B, îngrășământul mineral StarterMn Platinum, fertilizantul mineral în formă lichidă BioForge și fertilizantul lichid SugarMover Zn, cu certificare organică. Aceste produse îi ajută pe fermieri să își crească productivitatea și să utilizeze eficient resursele.

Venirea acestor produse biologice în piețele agricole din România și Republica Moldova arată membrilor industriei că nu există agricultură fără inovație, deoarece schimbarea este singura formulă pentru a face față provocărilor curente, cu care agricultura se confruntă.