Cu cât se dau grâul și porumbul ACUM în Portul Constanța! Prețuri în continuă scădere

3

Sărbătorile pascale nu au venit cu vești bune pentru fermieri în ceea ce privește cotațiile mărfurilor agricole. Prețurile au continuat să scadă săptămâna trecută, iar grâul și porumbul din recolta veche au ajuns, practic, la valori identice în Portul Constanța.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele agricole și fondator AGRI Column, prețul grâului a ajuns în jurul valorii de 230 euro/tonă în Portul Constanța pentru recolta veche, în timp ce pentru recolta nouă se oferă mai puțin.

”În ceea ce privește prețul grâului, indicațiile nu sunt foarte încurajatoare pentru momentul în care ne aflăm, pentru simplul motiv că licitațiile cer și scad în continuare prețuri. Am vizualizat o licitație în Iordania care s-a finalizat cu un preț de achiziție mai mic cu 3 dolari față de cea precedentă, iar indicațiile în Portul Constanța au scăzut. Prețul este acum în jurul nivelului de 230 euro/tonă pentru recolta veche, ia recolta nouă este la 225-227 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe în Agrojurnal la Digi24.

În același timp, cotațiile pentru recolta nouă de porumb s-au devalorizat și în Portul Constanța, pe fondul veștilor bune privind prognozele de recoltă de pe continentul american.

”Porumbul rămâne stabil în jurul valorii de 230 euro/tonă, însă recolta nouă scade pentru simplul motiv că prognozele de recoltă din Brazilia, precum și prognozele de însămânțare din SUA sunt sub cele mai bune auspicii în acest moment. Astfel, recolta nouă de porumb este valorizată în Portul Constanța la nivelul de 207-209 euro/tonă”, a mai explicat Cezar Gheorghe.