Cultură de canabis într-o seră, cu desfacere pe piața locală

3

Tribunalul Mureş a emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat, care înfiinţase o cultură de canabis într-o seră din comuna Tăureni, în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Mureş, informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

„La data de 18.06.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în primăvara anului 2024 acesta a înfiinţat, dezvoltat şi întreţinut o cultură de canabis (iniţial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Mureş. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară fiind identificate şi ridicate 83 plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 şi 140 cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare, ustensile folosite la întreţinerea culturii, precum şi alte mijloace de probă. Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, arată reprezentanții DIICOT într-un comunicat remis miercuri presei.

Potrivit acestora,aActivităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul DIICOT. 

Sursa foto: DIICOT/Poliția Română