Cum se depozitează corect acasă ceapa și usturoiul, în sezonul rece

3

Pentru a te asigura că ceapa și usturoiul se păstrează proaspeți și gustoși pe tot parcursul iernii, este important să urmezi câțiva pași simpli de depozitare corectă.

Iată ce poți face:

Alegerea bulbilor potriviți:
Atunci când selectezi ceapa și usturoiul pentru depozitare, alege bulbii care sunt întregi, fără lovituri sau semne de deteriorare. Este important să elimini orice bulburi care sunt moi sau putrezite pentru a preveni răspândirea deteriorării. 

Uscarea corespunzătoare:
După ce ai cules ceapa și usturoiul, lasă-i să se usuce într-un loc răcoros și bine aerisit timp de câteva săptămâni. Această etapă este esențială pentru a permite bulbilor să se întărească și să dezvolte un strat exterior protector, care îi va ajuta să reziste mai bine în timpul depozitării.

Depozitarea într-un loc adecvat:
Alege un loc de depozitare care să fie răcoros, întunecat și bine ventilat, cum ar fi o pivniță, o cramă sau o cămară. Temperatura optimă de depozitare este în jur de 10-15 grade Celsius. Asigură-te că locul de depozitare este lipsit de umiditate excesivă, deoarece aceasta poate favoriza putrezirea bulbilor. 

Păstrarea separată a cepei și a usturoiului:
Evită depozitarea cepei și a usturoiului împreună, deoarece mirosurile și umiditatea pot cauza deteriorarea reciprocă. Păstrează-i separat, de preferat în coșuri sau saci de plasă, pentru a permite circulația aerului în jurul fiecărui bulb.

Verificarea periodică:
Verifică periodic bulbii pentru a identifica și elimina orice exemplare care încep să se deterioreze. Separarea bulbilor deteriorați poate preveni răspândirea putrezicii și menținerea celorlalți bulbii în stare bună.

Prin respectarea acestor sfaturi simple, vei putea să păstrezi ceapa și usturoiul proaspeți și gustoși pe tot parcursul sezonului rece.