DEZASTRU la stână! 60 de oi ucise într-o noapte de o haită de șacali!

6

Un adevărat dezastru a picat peste un crescător de oi care a pierdut un sfert din efectivul de animale într-o singură noapte, în urma unui atac dat, probabil, de șacali.

Un oier din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava, s-a trezit că la stâna în care creștea 240 de capete de animale, aproximativ 60 dintre ele au fost ucise. El a chemat medicul veternitar care a stabilit că alte zece oi au răni. Ciobanul sucevean consideră că atacul a fost dat de sălbăticiuni în timpul nopții spre dimineață. Atunci oile se aflau în țarcul în aer liber din apropiere de zona locuită din satul Sf. Ilie, spre șoseaua de centură, însă nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic.

Dacă păgubitul a pus atacul pe seama unei haite de câini sălbăticiți, medicul veterinar de la Circumscripția Șcheia, Cristian Teodoreanu, spune că este vorba mai degrabă de animale sălbatice, cel mai probabil o haită de șacali.

Cum o oaie se vinde cu 600-1000 de lei, la o medie de 800 de lei oaia pierderea suferită de bietul cioban sucevean se ridică aproximativ 48.000 de lei asta.