Dimitrie Muscă: ”Fermierii români sunt lași! Dacă ne întâlnim cinci, trebuie să fie șase șefi”

6

Dezbinarea și lipsa de implicare a fermierilor este o mare problemă în agricultura românească, susține fermierul Dimitrie Muscă. Potrivit acestuia, Planul Național Strategic este un ”dezastru”, iar parte din vină le revine și fermierilor români, pentru că acceptă unele condiții aberante impuse atât de politicienii din România, cât și Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici a vorbit despre mai multe probleme din sectorul agricol. Dimitrie Muscă susține că agricultorii din România nu se vor bate niciodată pentru drepturile lor precum cei din vestul Europei.

”Mie mi-a plăcut o chestie, când au vrut să le interzică ceva fermierilor francezi, 500 de tractoare pe Champs-Élysées în Paris, 2000 de fermieri, și au zis haideți! Fermierul român nu va proceda niciodată așa, pentru că suntem lași, pentru că dacă ne întâlnim cinci fermieri, trebuie să fie șase șefi. Asta ne caracterizează, asta e gena pe care o avem noi, românii, din păcate”, a spus Dimitrie Muscă.

Nu este pentru prima dată când fermierul din Arad vine cu astfel de remarci. Acesta a mai spus în repetate rânduri că fermierii români ”sunt o bătaie de joc” pentru Guvern și că agricultorii ar trebui să își înființeze propriul partid. Totuși, această idee a rămas încă neconcretizată.