Dimitrie Muscă: ”Ministerul Agriculturii este CRIMINALUL agriculturii și zootehniei românești”

21

Acuzații grave la adresa Ministerului Agriculturii, din partea unuia dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, Dimitrie Muscă! Acesta susține că agricultura și zootehnia se află în starea dezastruoasă de azi în principal din cauza oficialilor, și îi cere demisia ministrului Petre Daea.

”Ministerul Agriculturii este criminalul agriculturii și al zootehniei românești. O spun cu toată responsabilitatea. Să știți că o parte din procesatori, din cei care au dat lapte pentru școli, au primit banii după luni și luni de zile; statul a fost cel mai rău platnic și i-a băgat în insolvențe.

În al doilea rând, ca să vă justific de ce susțin acest lucru, la nivelul Uniunii Europene s-a luat o decizie ca fiecare stat să dea câte o subvenție pe hectolitrul de lapte. Noi nu am făcut aproape nimic, iar în cazul nostru, în condițiile în care sunt societate integrată 100%, marfa de la ferma de lapte a plecat cu aviz de expediție. Ministerul Agriculturii a refuzat să-mi dea bani și mie ca și grant, pe considerentul că nu am factură. Legile contabilității nu-mi permit să dau laptele pe factură în cadrul aceleiași societăți. Am fost omis de la grant, pentru că Ministerul Agriculturii, în frunte cu Daea, a uitat acest lucru. I-am spus ce s-a întâmplat, au revenit, dar n-au făcut nimic. Suntem mai multe societăți în situația aceasta, durează de vreo 3 luni de zile.

Tragedia este alta; a venit și vine lapte din Ungaria, se duce la procesator, procesatorul merge cu facturile la tradus și primește bani pentru laptele venit din Ungaria. Eu pot să rezist, am făcut în fiecare an profit, dar iată grija tovarășului Daea pentru agricultura românească. La vegetal se duce cu încă 10 jurnaliști și caută sămânța de porumb și de grâu în pământ și spune că aia e activitatea de ministru. Nu, aia e activitatea pe care trebuie să o facem noi, fermierii, nu el”, a spus Dimitrie Muscă într-o intervenție la Prima News.

Dincolo de critici, directorul general de la Combinatul Agroindustrial Curtici i-a cerut, încă o dată, demisia ministrului agriculturii, Petre Daea.

”În condițiile în care tu vezi că îți scad efectivele de animale de la un an la altul, de la o lună la alta, și spui că nu știi ce să faci, du-te de pe scaunul ăla, pentru că este prea costisitor pentru țară”, a conchis Dimitrie Muscă.