Dimitrie Muscă: ”N-am făcut în viața mea pierdere, de când lucrez în agricultură”

3

La Combinatul Agroindustrial Curtici, afacerile merg de minune, iar profitul este literă de lege în fiecare an. Directorul Dimitrie Muscă susține că societățile pe care le deține împreună cu fiul său nu au mers niciodată în pierdere nici pe sectorul vegetal, nici pe cel zootehnic.

Rețeta succesului nu reprezintă niciun secret, însă este foarte greu de implementat de către majoritatea fermierilor din țară. Producția vegetală este integrată cu creșterea animalelor, prelucrarea cărnii și laptelui se fac în propriile unități de procesare, iar produsele finite se comercializează în propria rețea de magazine.

”În societățile mele, cea de la Curtici, cea de la Olari, cu fiul meu cu tot, împreună deținem peste 3.000 de bovine, dintre care 1.000 de vaci de lapte și 2.000 de vaci de carne. Nouă ne merge. N-am făcut în viața mea pierdere, de când lucrez în agricultură, pe absolut niciun sector, inclusiv pe fermele de vaci. Avem integrare 100%, avem pământ, avem utilaje, producem mult mai ușor furajele, nu mergem pe pășune.

Ne merge bine pentru că nu vindem nimic la nu știu cine. Avem fabrică de lapte, prelucrăm circa 8.500-9.000 de litri de lapte pe zi, iar desfacerea o facem în magazine proprii. Chiar dacă a scăzut puterea de cumpărare la oameni, ne vindem întreaga producție fără probleme. La ora actuală, împreună cu fiul meu, avem vreo 45 de magazine”, a precizat Dimitrie Muscă, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

video
play-sharp-fill