Dimitrie Muscă, producție de 7 tone/hectar la orz. ”Lucrăm în pierdere”

2

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, spune că producția de orz pe care a obținut-o anul acesta în societățile pe care le administrează se încadrează între 7 și 7,4 tone/hectar. Producții mulțumitoare, conform spuselor sale, însă care nu îl scapă de probleme.

”Am terminat recoltatul orzului pe o suprafață de 635 de hectare. Producția a fost între 7.000 și 7.400 kg/hectar. Producția de 7.000 de kg de orz la hectar este o pierdere pentru mine, pentru că la un preț de 70 de bani/kg, îmi aduce un venit de 5.000 de lei/hectar. În condițiile în care, de la înființarea culturii și până astăzi, am ajuns să mă apropii cu cheltuielile de 7.000 de lei/hectar”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În ciuda faptului că producția este mică, fermierul arădean spune că a ieșit în pierdere anul acesta, pentru că prețurile actuale de pe piața cerealelor nu-i permit să-și acopere cheltuielile. Avantajul său este că poate folosi marfa în fermele sale zootehnice, însă fermierii care nu au această posibilitate vor avea mult de suferit.

”Deci lucrăm pe pierdere la cultura orzului. 7.000 de kg nu este o producție mică, dar cu toate acestea, avem probleme. Vom avea în continuare probleme, pentru că traderii de cereale vor cumpăra cereala de la ucraineni, care au costul la hectar mult mai redus. Nu vor cumpăra de la noi”, a mai precizat Dimitrie Muscă.