Dumitru Andreșoi, mesaj dur pentru vânătorii de subvenții! ”Nu au decât să plece”

2

Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din Hunedoara și unul dintre cei mai influenți crescători de ovine din țară, Dumitru Andreșoi, își dorește să scape de vânătorii de subvenții din programele de ameliorare desfășurate de asociații.

Într-o declarație recentă susținută la un eveniment din județul Hunedoara, Andreșoi a subliniat importanța continuării programelor de ameliorare a raselor autohtone de ovine, chiar dacă ele nu vor mai fi subvenționate ca până acum. Potrivit acestuia, cei care amenință acum că vor ieși din aceste programe sunt vânătorii de subvenții.

”Ca și președinte de organizație care produce registru genealogic, țin să le transmit colegilor președinți de asociații care desfășoară activitatea de control oficial al producțiilor, care mă sună și sunt foarte îngrijorați că anumiți crescători vor să iasă din ameliorare, pentru că dânșii spun că nu se mai acordă sprijinul cuplat zootehnic, nu mai există nicio diferență.

Dragi colegi, cine a venit lângă noi numai pentru acea adeverință pe care registrele o eliberau și o eliberează în continuare, nu au decât să plece. Aceștia sunt vânătorii de subvenții, nu au ce căuta în programe de ameliorare oameni pe care nu-i interesează progresul, genetica speciei. Eu sper să fie cât mai puțini cei care nu mai doresc să continue lângă noi, dar țin să transmit că dacă doresc să facă această activitate în continuare și vor să o predea copiilor și nepoților lor, îi sfătuiesc să stea lângă noi, pentru că eu fac această activitate din 2004, alți colegi o fac mai de mult, iar progresele se văd cu ochiul liber”, a precizat Dumitru Andreșoi.