Falimentul micilor fermieri! ”N-am vândut aproape nimic, ni se strică marfa”

1

Marfă multă, cumpărători mai deloc. Cam așa este atmosfera din cea mai mare piață din Municipiul Târgoviște în această perioadă. Fermieri din întreg județul Dâmbovița vin zilnic, închiriază tarabe și așteaptă ca marfa să fie vândută, însă clienții se lasă așteptați.

Oamenii spun că vânzările scăzute se datorează, în mare parte, hipermarketurilor care le fac o concurență destul de mare și care, în ultima perioadă, au apărut ca ciupercile după ploaie în municipiu.

”Nu sunt clienți. Uitați, piața este goală. Suntem doar noi, vânzătorii. Stăm ore întregi și vindem destul de puțin. Au fost și perioade bune, însă acum vindem puțin, chiar foarte puțin. Sperăm să treacă perioada aceasta mai grea și clienții să se îndrepte și către noi. În zonă au apărut și foarte multe hipermarketuri și, din păcate pentru noi, clienții se duc acolo. Știți cum e, preferă sa cumpere totul dintr-un loc. Nu mai vin la piață”, a precizat un comerciant.

În aceste condiții, micii fermieri spun că sunt nevoiți să migreze către piețele din alte județe sau București, în speranța că acolo marfa lor va fi mult mai căutată și apreciată.

”Astăzi nu am vândut aproape nimic. Plătim taraba degeaba. Ni se strică marfa. Avem marfă de calitate, produsă în solariile și grădinile noastre, nu înțeleg de ce vânzările sunt atât de mici. Mai stau câteva zile, să treacă perioada de vacanță și dacă o să vând la fel de puțin, o să mă mut în altă piață”, a spus un alt producător.