5 bărbaţi reţinuţi pentru falsificare de diplome și certificate de agricultor

4

Cinci bărbați au fost reținuți, sâmbătă, de către poliţiştii din IPJ Ilfov, pentru falsificare de documente, printre care și diplome agricole și certificate de agricultor.

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la domiciliile unor persoane bănuite de falsificare de documente şi, după audieri, au reţinut pentru 24 de ore cinci bărbaţi care urmau să fie prezentaţi, sâmbătă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, informează IPJ Ilfov.
Astfel, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au efectuat, vineri, nouă percheziţii – opt în Bucureşti şi una în Ilfov – la domiciliile mai multor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste între 26 şi 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, dar și diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie vândute în străinătate.
După efectuarea percheziţiilor,12 persoane au fost conduse la sediul IPJ Ilfov, pentru audieri. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi documente: permise de conducere (aparent eliberate atât de statele europene, cât şi de SUA), cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesionala, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, cinci imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, două laptopuri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, cinci şabloane pentru imprimantă, o racletă de întins folie laminatoare, două spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică folosită pentru falsificare de documente.
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, cinci bărbaţi care vor fi prezentaţi, în cursul zilei de sâmbătă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier din Ilfov, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, precum şi fals material în înscrisuri oficiale, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.