Fermă de 1.000 de hectare din sudul României, cumpărată cu 2 milioane EURO

1

O fermă de aproape 1.000 de hectare din județul Dâmbovița a fost cumpărată, la prețul de 2 milioane de euro, de către compania românească Holde Agri Invest. Cumpărătorul a plătit deja 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul sumei să fie achitată în mai multe tranșe, până la finalul anului.

Astfel, Holde Agri Invest, companie fondată în 2016, a ajuns să exploateze 13.200 de hectare de teren la momentul actual, obiectivul companiei fiind să ajungă la 15.000 de hectare până la sfârșitul anului 2023.

Ferma achiziționată are o suprafață de 980 de hectare de teren și va fi integrată în nucleul Conțești al Holde. Terenurile din cadrul fermei sunt operate în regim de arendă, iar în valoarea tranzacției sunt incluse atât baza agricolă proprie, cât și parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conțești.

„Strategia noastră de creștere a suprafeței agricole exploatate continuă și în acest an. Suntem încântați de noua achiziție efectuată, având în vedere dimensiunea considerabilă a acesteia și potențialul agricol. Astfel, în cadrul fermei am însămânțat cu rapiță 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmează să fie însămânțate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Conțești, ajungem să exploatăm o suprafață totală de aproximativ 13.200 de hectare, o performanță remarcabilă, având în vedere că Holde a fost înființată în urmă cu mai puțin de cinci ani.

În această perioadă, compania a capitalizat valoare ajungând să dețină patru nuclee în trei județe importante pentru domeniul agriculturii din România. Totodată, în urma investițiilor efectuate, fermele noastre dețin utilaje moderne, capacități de stocare extinse, precum și sisteme de irigații avansate. În plus, în ciuda perturbărilor care au avut loc în ultimii ani, am reușit să implementăm în permanență cele mai bune soluții, astfel încât să putem trece cu brio peste orice provocare.

În 2023, ne propunem să continuăm să extindem suprafața agricolă și să ajungem să exploatăm 15.000 de hectare până la finalul anului, pentru a ne apropia și mai mult de obiectivul nostru, de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agriculturii din România”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Compania își continuă astfel expansiunea în ritm accelerat. Pe parcursul anului trecut, Holde Agri Invest și-a crescut suprafețele exploatate cu 45%, în timp ce veniturile consolidata au cunoscut o majorare cu 87% comparativ cu 2021.