Fermierii români se pregătesc să iasă din nou în stradă! Când și de ce protestează

5

După ce păreau că au ajuns la un acord cu autoritățile, o parte dintre fermierii care au ieșit în stradă luna trecută spun că se pregătesc să protesteze din nou. Aceștia susțin că așteaptă măsuri suplimentare de sprijin pentru fermierii aflați în criză, iar dacă acestea nu se vor implementa urgent, până la sfârșitul acestei luni, se va organiza un nou protest al fermierilor.

Liderul Sindicatului Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă, a explicat pentru AGRO TV motivația din spatele acestui demers.

”Am cerut să ni se dea 200 de euro/hectar pe cadru Ucraina. Acestor ferme care sunt în suferință, trebuia să li se dea 100 de euro/hectar pentru culturile de toamnă și 100 de euro/hectar pentru culturile de primăvară. Nu putem să așteptăm până la rectificare, pentru că la acea rectificare bugetară s-ar putea să nu fie bani, și sigur nu sunt bani, pentru că știm cum ne împrumutăm zilnic de bani.

Eu am mandat de la majoritatea oamenilor care au fost în stradă la Afumați, să spun clar că, dacă până pe 25 februarie nu venim cu ceva concret să salvăm fermele din România astăzi, nu mă interesează ce se spune că se face la vară sau la toamnă, noi vom organiza un protest și vom ieși să ne cerem drepturile, pentru că e dreptul nostru de a putea lucra în România. Noi n-am cerut milă de la nimeni, nu am încercat să știrbim bugetul statului”, a precizat Ștefan Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.