Fermierul Constantin Soare, producție ZERO la porumb! Cât a făcut la grâu și oleaginoase

4

Seceta a provocat mari probleme în ultimii ani în mai multe zone ale țării, însă Dobrogea este cea mai afectată din acest punct de vedere. Fermierul Constantin Soare, care își desfășoară activitatea în județul Constanța, spune că anul agricol trecut a fost cel mai prost din carierea sa, din punct de vedere financiar.

”Noi, ca să putem să avem venituri și profit, trebuie să producem cât mai mult posibil. Asta impune să avem condiții tehnologice, iar apa este cea mai importantă verigă care ne lipsește. Dobrogea este polul secetei. Anul agricol pe care l-am încheiat a fost, din punct de vedere financiar, cel mai prost an de când fac agricultură, și o fac din 1993”, a precizat Constantin Soare pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Dacă la porumb, producția a fost inexistentă, lucrurile nu s-au prezentat foarte bine nici la celelalte culturi.

”La cultura de grâu, s-a făcut între 2.500 și 5.000 kg/hectar. La floarea soarelui, între 700 și 1.200 kg/hectar. La rapiță am întors 200 de hectare anul trecut, iar la ce a mai rămas am închis pe 1.100 kg/hectar. Porumbul zero, din păcate. (…) Anul acesta am semănat 300 de hectare de rapiță, pe care le-am întors și a trebuit să punem grâu”, a mai spus Constantin Soare.