Ministrul Florin Barbu dă vestea mult așteptată: „Până la finalul săptămânii, banii vor fi virați!”

1

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, dă, în sfârșit, vestea mult așteptată privind Programul Tomata: toți fermierii eligibili vor primi 3000 de euro/1000 mp cultivați cu tomate în spații protejate!

„Până la finalul săptămânii, banii vor fi virați către Direcțiile Agricole Județene pentru a fi distribuiți în conturile beneficiarilor. Așa cum am promis fermierilor, am suplimentat bugetul acestui program pentru a ne asigura că toți beneficiarii eligibili vor primi sumele cuvenite”, a anunțat Florin Barbu într-o postare făcută marți pe rețelele sociale.

Ministrul agriculturii a dat totodată asigurări că Programul de cultivare a legumelor în spații protejate va fi continuat și îmbunătățit.

„Avem alocată în PNS suma de 170 de milioane de euro destinați tinerilor fermieri, sume care pot fi folosite pentru dezvoltarea sistemelor de încălzire în sere și solarii. Îi ajutăm pe fermierii noștri să producă legume românești tot timpul anului, să limităm cât mai mult din importuri și să aducem pe mesele românilor cât mai multe produse românești”, a mai scris șeful MADR pe Facebook.

Ministrul Florin Barbu este așteptat așteptat astăzi, de la ora 20:00, în studioul AgroTV, la emisiunea „Agricultura la Raport”, pentru a da mai multe detalii despre măsurile și programele pe care Ministerul Agriculturii le pregătește pentru a veni în sprijinul fermierilor români.