Fonduri în valoare de 200.000 lei/firmă prin programul Femeia Antreprenor

7

O nouă ediție a programului Femeia Antreprenor va fi lansată anul acesta de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Prin acest program, firmele din mediul rural și urban, deținute de femei în proporție de cel puțin 50%, vor putea beneficia de o finanțare în valoare de 200.000 de lei.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Andra Popescu a oferit mai multe detalii despre acest program.

”Ca element de noutate, după câțiva ani de când programul a fost început, avem în consultare publică până pe data de 12 martie programul numit Femeia Antreprenor. Este gestionat de către Ministerul Economiei și este vorba despre un sprijin financiar nerambursabil de până la 200.000 de lei.

Femeia antreprenor se adresează entităților economice în care majoritar sunt femeile, situate atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Să sperăm că condițiile vor fi cât se poate de facile. Trebuie să ținem cont că se vor depune proiecte, pentru că la faza de depunere nu se face dovada cofinanțării, cofinanțare de care avem nevoie și la Femeia Antreprenor; discutăm de un sprijin financiar cuprins între 85% și 95%.

Elementul cel mai important este că, de obicei, se discută de rambursarea cheltuielilor făcute. Deci noi avem nevoie de întreaga sumă pe care ne-am bugetat-o ca să realizăm obiectivele propuse, atât cheltuieli eligibile, cât și cheltuieli neeligibile, urmând ca ulterior să ne primim sub formă de rambursare banii cheltuiți”, a precizat Andra Popescu pentru AGRO TV.

Pentru a fi eligibile la finanțare, firmele beneficiare trebuie să creeze cel puțin 2 locuri de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, după intrarea în vigoare a acordului de finanțare. Aceste joburi noi trebuie menținute ocupate cel puțin 12 luni de la momentul emiterii acordului de plată.

Pentru anul 2024, bugetul aprobat este de 200 de milioane de lei, astfel că MEAT estimează un număr de 1.000 de microîntreprinderi și IMM-uri care vor beneficia de această finanțare.