Un fost „tricolor” s-a mutat de pe terenul de fotbal, pe terenul agricol

2

Un internațional al României a decis să părăsească gazonul de pe terenul de fotbal pentru a se ocupa de culturile de pe terenurile agricole.

Este vorba despre fostul fundaș Cosmin Bărcăuan care s-a retras din fotbal, renunțând la cariera de antrenor pentru a administra mai multe terenuri agricole pe care Gigi Nețoiu le are în localitatea Cetate, din județul Dolj.

Fostul campion cu Dinamo, care de-a lugul carierei de fotbalist i-a avut adversari pe Messi, Ronaldinho și Adriano, în Champions League, spune că nu se sfiește să conducă tractoarele pe câmpurile din localitate.

„În viață trebuie să fii pregătit pentru orice. Sunt un om căruia îi plac provocările noi. Vreau să spun că în momentul de față ceea ce fac îmi place și asta contează cel mai mult. (…) Gestionăm cam 2500 de hectare de teren agricol. Responsabilitățile sunt mari, nu te poți juca cu nimic aici. (…) Avem aici (la Cetate – n.r.) 200 de hectare de mazăre de consum, cultivăm porumb. (…) Tractoare am mai condus, la combine nu mă bag că e gabarit mare”, s-a destăinuit Cosmin Bărcăuan într-un interviu acordat ProSport.

După ce s-a retras de pe terenul de fotbal, Bărcăuan a încercat o carieră de antrenor, dar în România a pregătit-o doar pe FC Voluntari II. Astfel, nemulțumit de felul în care sunt tratați antrenorii la noi în țară, cel puțin deocamdată, a decis să se retragă.

„Mi-am terminat o licență Pro cu gândul să antrenez, am terminat o facultate de drept, dar pur și simplu nu m-am regăsit în ceea ce se întâmplă acum în fotbal. Nu prea e în regulă. Felul cum sunt tratați… Nu îi lasă nimeni să își facă treaba”, a mai spus fostul fotbalist.

Cosmin Bărcăuan are 8 meciuri pentru naționala României, iar cariera de jucător se leagă de echipe precum Universitatea Craiova, Dinamo, Șahtior și PAOK Salonic.