Grâul a câștigat mai mult de 3%, în doar 3 zile. Cotațiile cerealelor la Chicago

1

Grâul continuă să crească rapid după raportul USDA de vinerea trecută, astfel, cereala a câștigat mai mult de 3%, în doar 3 zile.

Prețurile grâului au marcat o nouă accelerare luni seara la Chicago. Piața americană a rămas influențată de ultimul raport al USDA, în care producțiile din 2023 ale marilor exportatori au fost anunțate în scădere, față de anul trecut.

Recolta de grâu din SUA este anticipată în mod semnificativ sub așteptările pieței (45,2 Mt), din cauza unei pierderi puternice de potențial a soiurilor HRW.

Piața cerealelor este sub tensiune cu câteva zile înainte de expirarea coridorului securizat din Marea Neagră din lipsa unui acord privind reînnoirea acestuia, pentru moment.

Complexul de soia, pe de altă parte, a evoluat destul de mult. Soia zdrobită din SUA a fost peste așteptările pieței, luna trecută, potrivit NOPA, ajungând la 173,23 milioane de busheli ceea ce înseamnă un volum record pentru aceasta perioada a anului.

Inspecțiile săptămânale la grâu (242 kt) și la porumb (1,17 Mt) au ajuns la consens, adică la așteptările pieței.

Cotațiile cerealelor la Chicago

La încheierea sesiunii Bursei de cereale de la Chicago, grâul SRW cu scadență în iulie 2023 a crescut cu 25,75 c$/bushel, ajungand la 6,61 dolari/bu.

Contractele futures pe porumb din iulie 2023 au crescut cu c$/bushel ajungând  la 5,92 USD/buc.

Boabele de soia cu livrare în iulie 2023 au câștigat 10,75 c$/bushel, la 14,01 USD/buc.