Grupul CLEVER solicită tuturor partidelor politice să oprească finanțarea din bugetul statului a entităților media din grupul Realitatea Plus

3

Grupul Clever solicită TUTUROR partidelor politice să oprească finanțarea din bugetul statului a entităților media din grupul Realitatea Plus, având în vedere încălcările numeroase și repetate ale legii și ale normelor audiovizuale prin promovarea repetată, ostentativ și în disprețul legii, a unor campanii de denigrare și de linșaj mediatic. Considerăm că este profund nociv pentru piața media din România și pentru societate, în general, faptul că aceste entități din grupul Realitatea Plus primesc sute de mii de euro anual de la bugetul statului, prin intermediul partidelor politice, bani care, practic, finanțează aceste campanii ilegale și concertate de linșaj mediatic.

În susținerea cererii ne bazăm pe faptul că decizia CNA de oprire a emisiei, pentru 10 minute, a fost confirmată printr-o decizie definitivă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Și pe numeroasele amenzi emise de CNA la adresa televiziunii, din ultimii ani. Amenzi care sunt plătite din banii noștri, ai tuturor cetățenilor acestei țări. Bani care ajung la grupul Realitatea Plus prin intermediul partidelor politice.

CNA a decis oprirea emisiei postului Realitatea pentru atacurile la adresa miniștrilor Sorin Grindeanu și Sebastian Burduja. În emisiunile Deschide lumea şi Culisele statului paralel s-au adus acuzații nedemonstrate lui Sorin Grindeanu şi lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i s-au adus acuzaţii şi lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi. Realitatea Plus l-a atacat pe ministrul Grindeanu deoarece acesta a refuzat să-l susțină pe acționarul televiziunii în AGA de la o companie de salubritate unde Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti deține 10%. Deși acest grup de presă a făcut acuzații fără să prezinte vreo dovadă i s-a permis în continuare nu doar să-și continue activitatea ci și să primească sute de mii de euro de la bugetul de stat, prin intermediul partidelor politice.

În concluzie, pentru a avea parte de o presă curată și pentru a elimina implicarea banilor publici în activitățile mizerabile ale entităților din grupul Realitatea Plus, solicităm în mod public TUTUROR partidelor politice să înceteze să mai finanțeze din bugetul statului, adică din buzunarul românilor, astfel de activități. Îi asigurăm că nu vor pierde nimic, ba din contră, vor câștiga.