Home Stiri Incendiul i-a distrus sămânța de toamnă! Paguba unui agricultor din Buzău

Incendiul i-a distrus sămânța de toamnă! Paguba unui agricultor din Buzău

118 views
Incendiul i-a distrus sămânța de toamnă! Paguba unui agricultor din Buzău

Un incendiu l-a lăsat fără grâul ce urma să-l însămânțeze în campania de toamnă. Este paguba unui agricultor din comuna buzoiană Podgoria care vineri dimineață a fost alertat că cele două hale în care își depozita cerealele și furajele au luat foc. În total au ars potrivit estimărilor făcute de pompierii veniți la fața locului circa 230 tone de cereale și 500 tone de furaje.

Paguba însă este mult mai mare. Focul a distrus și clădirile dar și un tractor aflat în apropierea celor două hale.

”A ars foarte mult, paguba este foarte mare. Au ars clădirile, a ars și un tractor mic. Au ars foarte multe cereale. Era pregătită sămânța pentru campania de toamnă. Norocul mare a fost că proprietarul a reușit să scoată din flăcări o combină, un alt tractor”, a spus primarul comunei Podgoria, Marius Chiru.

Totul a pornit la 6.00 dimineața și chiar dacă după câteva ore incendiul a fost localizat, pompierii au acționat acolo aproape toată ziua.

”În continuare, incendiul a fost localizat, misiunea de lichidare fiind încă în desfășurare, acțiune de lungă durată din cauza cantității mari de materiale combustibile. Dată fiind amploarea intervenției, aceasta a fost coordonată la fața locului de către Prim-adjunctul Inspectorului Șef”, arată în informarea trimisă de ISU Buzău. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul”, au spus reprezentanții ISU Buzău, în jurul orei 16.00, când încă acționau la fața locului.

La fața locului au acționat aproape 30 de pompieri care au intervenit cu 5 autospeciale, însă focul a fost alimentat și de vântul care a bătut cu putere. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 1200 m pătrați.

Autor: Marilena Dinu