Intoxicație la o fermă de animale! Cinci ciobani în stare gravă și zeci de oi moarte

1

Un incident grav a avut loc la o fermă de animale. Cinci ciobani au fost transportați la spital în stare gravă, iar zeci de oi au fost găsite moarte. 

Sâmbătă autoritățile din județul Argeș, comuna Moșoaia au fost sesizate cu privire la faptul că cinci bărbați de la ferma din localitate s-au intoxicat cu o soluție împotriva scabiei utilizată la ovine. Bărbații cu vârstă cuprinsă între 43 și 47 de ani au fost transportați de urgență la spital, iar peste 50 de ovine au fost găsite moarte. 

„Din primele verificări, s-a stabilit că cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 57 de ani, s-au intoxicat în urma spălării ovinelor cu o substanță chimică utilizată pentru combaterea scabiei. Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital. De asemenea, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine”, a transmis Inspectoratul Poliției Județene Argeș.

Cazul este încă investigat. 

Cu părere de rău acesta nu este primul în caz în care din cauza neatenției a ciobanilor la utilizarea unor astfel de soluții au avut suferit atât ei, cât și animalele.