”Lemn Românesc”, o nouă marcă înregistrată la OSIM. Care sunt beneficiile?

4

lemn romanesc

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci marca “Lemn Românesc”. Obiectivul este valorificarea produselor din lemn provenit numai din păduri administrate sustenabil, exploatate de firme româneşti şi valorificate transparent. Documentele pentru înregistrarea mărcii la OSIM au fost depuse anul trecut, pe data de 5 mai.

În prezent, la nivelul Europei, există astfel de mărci care arată provenienţa lemnului doar în Elveţia şi Franţa, iar potențialul României este foarte mare.

“Această marcă va arăta faptul că lemnul a fost recoltat şi valorificat în condiţii corecte şi legale din pădurile României şi va fi un reper pe piaţa internaţională a lemnului. Din perspectivă comercială, aplicarea mărcii va aduce plus-valoare firmelor româneşti care exportă lemn şi produse din lemn. Puţină lume ştie, dar lemnul românesc de răşinoase care se foloseşte în construcţii este de o calitate mai bună decât cel din Finlanda, Rusia sau Franţa. Şi este căutat pe pieţele externe. La fel – lemnul de fag.” a transmis ASFOR.

Odată cu înregistrare mărcii la OSIM, certificatul “Lemn Românesc” va fi eliberat de ASFOR.

Asociaţia Forestierilor din România este organizaţia patronală şi profesională a operatorilor economici din exploatări forestiere şi industrializarea lemnului, ce reprezintă, promovează, susţine şi apără interesele economice, juridice şi sociale ale membrilor săi în plan naţional şi internaţional.