MADR: Când se depun cererile pentru subvențiile APIA 2024

11

Deși unii încă mai așteaptă plățile pe anul trecut, fermierii ar face bine să-și pregătească deja documentele pentru subvențiile APIA pe anul 2024.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de Ordin prin care stabilește că cererile de plată pentru subvențiile APIA pe 2024 aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic se depun în perioada 4 aprilie-7 iunie.

„Data limită este 7 iunie 2024, inclusiv, până la ora 14:30. În situația în care cererea de plată este depusă ulterior datei limită stabilită la alin. (2), cererea de plată este considerată inadmisibilă”, se mai stipulează în proiectul de act normativ.

De asemenea, orice modificare a cererilor de plată se va depune cel mai târziu la data limită menționată mai sus.

Este important de reținut că, potrivit proiectului de act normativ, „fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/animalele neconforme”.

Pentru mai multe informații privind beneficiarii, criteriile generale de eligibilitate și documentele pe care fermierii trebuie să le depună pentru a beneficia de subvențiile APIA consultați proiectul de Ordin privind modalitatea de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a)-b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat, începând cu anul 2024, publicat pe site-ul MADR la secțiunea Transparență decizională.