Vestea momentului la MADR: Se prelungește perioada de valorificare a producției în Programul Tomata!

1

Fermierii înscriși în Programul Tomata au un motiv de bucurie: Guvernul intenționează să prelungească perioada de valorificare a producției de roșii.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv.

În prezent, valorificarea producției de roșii pentru cei înscriși în Programul Tomata în acest an trebuie realizată până la data de 30 iunie 2023.

„Măsura a fost luată având în vedere solicitările reprezentanților cultivatorilor de legume, care au invocat întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023. Totodată, se propune și modificarea termenului-limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023 inclusiv”, se arată într-un comunicat al MADR.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii precizează că, din informațiile comunicate de direcțiile pentru agricultură județene, reiese că, până la această dată, valorifică producția obținută numai circa 65% din numărul cultivatorilor înscriși în Programul Tomata.

Astfel, pentru ca toți cei înscriși în program să aibă posibilitatea valorificării producției realizate a fost elaborat prezentul proiect de HG, care poate fi consultat pe site-ul MADR la secțiunea „Transparență decizională”.