Magie cu Moș Crăciun, în jurul focului

1

Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Nașterea Domnului, sau Crăciunul, aduce cu ea un obicei foarte îndrăgit și așteptat de către toti copiii: colindul.

În județul Dâmbovița tradiția se pastrează cu sfințenie. An de an, copii, părinți și bunici, deoportivă, ies pe ulițele satului la colindat.

Un eveniment aparte a fost seara trecută într-un cartier nou al Municipiului Târgoviște, acolo unde, datorită unui preot inimos, colindul a devenit cu mult mai plăcut și mai atrăgător decât în alți ani.Craciun

Moș Crăciun a venit cu trăsura trasă de cai și a poposit în fața bisericii, unde a împărțit daruri celor mici. La rândul lor, copiii l-au răsplătit cu poezii și colinde, specifice aceste perioade. Seara s-a încheiat cu un foc impunător în jurul căruia s-au adunat, cu mic, cu mare, toți participanții.

„Este ceva unic. Un eveniment cum nu mai există altul. Suntem aici cu copiii și trăim emoțiile pe care le trăiam în anii când și noi eram ca ei și mergeam la colidat”, a declarat un tătic, emoționatCraciun

„Am venit din Belgia special pentru acest eveniment. Nu vrem să se piardă tradiția. Vrem să se colinde în continuare așa cum o făceam și noi cu ceva ani în urmă. O să venim în fiecare an. Nicăieri nu sunt obiceiuri și tradiții ca la noi. Nu vrem să se piardă”, au spus, aproape în cor, membrii unei familii încântate de cele petrecute la evenimentul de sâmbătă seară.

„Foarte frumos. Am avut perioade când vă spun sincer că am crezut că o să dispară astfel de momente. Acum cred că aceste obiceiuri și tradiții sunt veșnice. Am asistat cu emoție și la colindele interpretate de cei mici. Este o seară magică”, a declarat pentru AgroTV un alt târgoviștean.