Marcel Ciolacu – asigurări pentru fermieri și mașini noi pentru guvern

6
Prezent în județul Argeș, într-o vizită pe platforma de automobile de la Mioveni, premierul Marcel Ciolacu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă și pe teme agricole.

Una dintre acestea a vizat importurile de cerealele ucrainene: “Statisticile de acum, care dădeau România drept țară care a importat cea mai mare cantitate de cereale din Ucraina, s-au bazat pe cifre vechi, înainte să fie impuse restricțiile. Lucrurile s-au schimbat, cel puțin de când sunt eu prim-ministru” a spus premierul.

Un alt subiect abordat s-a referit la punerea în practică a promisiunilor făcute recent fermierilor protestatari: “S-au constituit echipe mixte, care lucrează deja pentru a identifica cele mai bune variante, în scopul soluționării tuturor problemelor ridicate de fermieri”, a spus primul ministru.
Întrebat dacă exista și banii necesari, Marcel Ciolacu a dat asigurări ca pentru ceea ce și-a asumat guvernul, cu siguranță se vor găsi soluții.

În urma vizitei efectuate pe platforma de la Mioveni, premierul României a fost foarte impresionat de ceea ce a văzut și a dorit sa facă și un drive test cu noul Duster fabricat aici.

După ce a aflat ca 10% din exportul României este asigurat de produsele mărcii Dacia și a înțeles cât de mare este aportul adus de uzina de la Mioveni la produsul intern brut, Marcel Ciolacu a decis: “Din acest moment, Guvernul României și primul ministru vor folosi un singur brand – Dacia. Mașina mea, începând din acest moment, va fi Dacia. Este brandul nostru și trebuie sa fim mândri de asta” a declarat premierul.