Mașini blocate de viscol. Drumuri județene închise. Ce se întâmplă cu școlile, de mâine

1
METEO: Ninsoare și viscol puternic, iată cele două fenomene meteorologice care au paralizat traficul  între localitățile Măcișeni și Valea Mărului, în județul Galați. Mai multe utilaje au fost trimise pentru a scoate mașinile blocate pe o distant de 6 km de pe drumul înzăpezit, DJ 251.

Raed Arafat a vorbit la Antena 3 CNN despre situația în care se găsesc localitățile afectate de condițiile meteo, recente.

Astfel, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, astăzi, în jurul orei 14h00, au fost intervenții în județele Argeș, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Galați, Hunedoara, Sibiu, Tulcea. Altele, la aceeasi oră, se finalizase deja în Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj și Timiș. Sunt și cinci drumuri județene închise: trei în Caraș Severin, unul în județul Buzău și unul în Galați. 

Tot in această după amiază, traficul era restricționat pentru autovehiculele cu masă peste 3,5 tone, pe două drumuri naționale: DN 2C, între Costești, municipiul Buzău, până la limita cu județul Ialomița, și DN 2B, municipiul Buzău, limita cu județul Brăila.

Raed Arafat: “Nu s-a pus problema închiderii școlilor. Nu avem o solicitare în acest sens. Sunt convins că dacă vor fi probleme în unele zone, la nivelul Comitetelor Județene se vor lua deciziile necesare pentru județele respective”.

Secretarul de Stat consideră că datorită dialogului permanent cu autoritățile și instituțiile responsabile, situația este sub control.

“S-au reunit Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, CJSU, acolo unde a fost nevoie. Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, că președinte al Comitetului, și am discutat despre fiecare dintre situații. Legătura cu domnul prim-ministru Ciucă este permanent (…), cu ministrul de interne Lucian Bode suntem, de asemenea, în legătură permanentă. La acest moment, o ședință de Comitet Național, care presupune și convocarea Comitetelor Județene, înseamnă să scoatem oamenii din zona de intervenție. Comitetul Național se poate convoca online dacă este nevoie de o decizie care nu poate fi luată la nivelul comitetelor județene.