Mesaj clar din partea fermierilor: ”De luni, ieșim în stradă!”

6

Fermierii români se pregătesc să iasă din nou în stradă, la începutul săptămânii viitoare, susținând că autoritățile nu s-au ținut de cuvânt și nu le-au rezolvat problemele asupra cărora s-au înțeles. Termenul convenit cu guvernanții a fost rezolvarea câtorva dintre revendicări până la data de 25 februarie, motiv pentru care unii fermieri spun că de luni, 26 februarie, vor fi în stradă.

”Ieșim în stradă, că așa am convenit cu domnul ministru. Dacă nu ne rezolvă problemele până la data de 25, reluăm protestul. 25 februarie pică duminică, noi ieșim luni, luni suntem în stradă”, a precizat fermierul Cristian Purcărea, din județul Călărași, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Fermierii se declară dezamăgiți de atitudinea guvernanților față de ei și spun că unele măsuri de sprijin au fost implementate doar pe hârtie, fără efecte reale în realitate. De aceea, aceștia se pregătesc și iasă, din nou, la proteste.

”Eu sunt în pragul de a pierde tot. Guvernul ne-a băgat în coșciug și ne bat cuiele acum. Situația este atât de gravă în țara asta, că nu mai putem să așteptăm nicio secundă din punctul meu de vedere.

Ne bagă pumnul în gură pe toate părțile. Ne-a primit domnul ministru Barbu cu așa lejeritate, mai avea să ne pună să facem și poze. Nu mai am nevoie de drăgălășenia nimănui. Și-au bătut joc inclusiv de mine și de copiii mei, care m-au așteptat acasă aproape o lună de zile, acești incompetenți.

Eu cred că la protestul acesta am pierdut tot și n-am câștigat nimic. Toată afacerea și munca mea, visul meu, viitorul copiilor mei, ne-a distrus-o cine? Domnii care ne-au promis. M-am săturat să latru, nu îmi place să stau pe la TV, dar nu mai știu pe unde să-mi strig disperarea. Ce trebuie să facem, să facem ca în Franța? O luăm razna și facem ca în Franța. Îmi asum riscul să mă bage la pușcărie, ce mai am de pierdut?”, a precizat Petre Tăroiu, fermier din județul Teleorman.