Meteo – 14 județe sub Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale. Cum va fi de 1 iunie

1

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață noi avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, pentru 14 județe (vezi harta).

Astfel, a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi torențiale valabilă în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 20:00, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali (județele Arad, Alba și Vâlcea), unde, local, cantitățile de apă vor fi de 40-50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore.

Sursa: ANM

De asemenea, în intervalul 31 mai, ora 11:00 – 31 mai, ora 23:00, în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte, este valabilă și o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, ploi torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, de peste 30 l/mp.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, 31 mai, astfel de fenomene se vor manifesta, izolat, și în celelalte regiuni.  

În a doua parte a zilei de joi, 1 iunie, local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.