Meteo – Cod galben de ninsori în 14 județe! Se va depune strat de zăpadă!

2

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață o avertizare Cod galben de ninsori valabilă în 14 județe (vezi harta).

Astfel, în intervalul 21 aprilie, ora 18:00 – 22 aprilie, ora 12:00, la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ, și se va depune strat de zăpadă.

Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor, vremea rea se va extinde treptat în toată țara. ANM informează că în intervalul 21 aprilie, ora 15:00 – 22 aprilie, ora 15:00, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10-15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse, vor cădea peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Meteorologii mai notează că marți, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.